Izrael pri marcovom nálete v Sýrii zničil 100 rakiet určených pre militantný Hizballáh

NETKY.SK • 26 Apríl 2017, 10:38 • 2 min
Izrael pri marcovom nálete v Sýrii zničil 100 rakiet určených pre militantný Hizballáh

JERUZALEM - Izraelské vzdušné sily zničili počas svojho marcového útoku na zbraňové systémy v Sýrii približne 100 sýrskych rakiet, z ktorých mnoho bolo určených hnutiu Hizballáh. Informoval o tom dnes denník Haarec s odvolaním sa na vyhlásenie nemenovaného vysokopostaveného izraelského činiteľa.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ide o zriedkavé priznanie židovského štátu ohľadom vojenskej intervencie v susednej Sýrii. Daný zdroj doplnil, že nešlo o prvú podobnú operáciu, typ zneškodnených striel však nešpecifikoval.

 

Sýrske sily odpovedali na útok vypálením rakiet S-200 Angara typu zem-vzduch. Počas úderu nebolo poškodené žiadne izraelské lietadlo.

 

Zatiaľ čo sýrsky režim vedel, že tento zastaraný protivzdušný systém nedokáže zostreliť izraelské lietadlá, jeho použitím Damask demonštroval svoju vojenskú sebadôveru, ktorá podľa zmieneného činiteľa pramení z toho, že sýrske vládne sily majú podporu Ruska, Iránu a militantného hnutia Hizballáh s ústredím v Libanone.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies