Izrael presunul tri pešie bragády na hranice s Gazou: Počet obetí náletov sa blíži 100

NETKY.SK • 11 Júl 2014, 10:41 • 2 min
Izrael presunul tri pešie bragády na hranice s Gazou: Počet obetí náletov sa blíži 100

TEL AVIV - Izrael presunul tri pešie brigády do blízkosti hraníc s pásmom Gazy. Informovala o tom dnes agentúra DPA, podľa ktorej ide o prípravu na pravdepodobnú pozemnú ofenzívu. V nasledujúcich dňoch by k pozemných silám mali pribudnúť dve ďalšie brigády, povedal vojenský hovorca Peter Lerner.

slovakia

left justify in out

Podľa palestínskych zdrojov sa počet obetí izraelských náletov zvýšil na 98. Hovorca záchranných služieb v pásme Gazy dnes vyhlásil, že od začiatku izraelskej ofenzívy sa zranilo 670 ľudí. Väčšina z nich sú civilisti, vrátane žien a detí.
      

Turecký premiér Recep Tayyip Erdogan dnes varoval, že izraelské bombardovanie Gazy blokuje snahy o urovnanie vzťahov medzi oboma krajinami, ktoré sa narušili v roku 2010 po útoku izraelského komanda na tureckú loď.
      

Konflikt sa zrejme začína rozširovať. Rakety odpálené z Libanonu dopadli na územie židovského štátu po prvý raz od začiatku vojenskej operácie. Podľa zdroja z libanonského bezpečnostného prostredia a štátnej televízie NNA boli odpálené dve rakety z predmestia Mari na juhozápade Libanonu. Tretia raketa zlyhala a vybuchla ešte na odpaľovacej platforme. Libanonská armáda zneškodnila ďalšie dve rakety. Nie sú známe žiadne bližšie podrobnosti. Za útok nikto neprevzal zodpovednosť.
      

Lerner potvrdil útok z Libanonu. Podľa jeho slov k nemu došlo pri pohraničnom meste Metula. Tvrdí, že naň odpovedalo izraelské delostrelectvo.
      

"Izraelská armáda je v pohotovosti tiež na severnom fronte," povedal Lerner.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies