Izrael prepustil z väzenia predsedu palestínskeho parlamentu

NETKY.SK • 20 Júl 2012, 07:05 • 2 min
Izrael prepustil z väzenia predsedu palestínskeho parlamentu

Izrael prepustil z väzenia predsedu palestínskeho parlamentu

slovakia

left justify in out

img

Izrael dnes prepustil z väzenia predsedu palestínskeho parlamentu Azíza Duvajka, šesť mesiacov po jeho umiestnení do administratívnej väzby. Informovali o tom predstavitelia palestínskeho radikálneho hnutia Hamas.
      Stovky predstaviteľov Hamasu a aktivistov čakali na Duvajka na izraelskom vojenskom kontrolnom stanovišti pri meste Ramalláh (na západnom brehu Jordánu), kde ho vysadili z auta spolu s ďalším predstaviteľom Hamasu, Džamálom Tawílom, ktorý je starostom mesta al-Bíra.
      Duvajka (62) zatkli 19. januára na vojenskom kontrolnom stanovišti, keď odchádzal z Ramalláhu do Hebronu, kde žije. Odsúdili ho na šesť mesiacov administratívnej väzby - čo je opatrenie, v rámci ktorého môže Izrael zadržiavať Palestínčanov bez obvinenia alebo súdneho procesu na obnoviteľné šesťmesačné obdobia. 
      Duvajka zvolili do palestínskeho parlamentu v roku 2006 ako člena bloku Zmena a reforma, ktorý podporovalo hnutie Hamas.
      Izrael zatkol jeho a takmer všetkých zákonodarcov Hamasu po únose izraelského vojaka Gilada Šalita v roku 2006 a Duvajk strávil vo väzení vyše tri roky.
      Po prepustení Duvajka zadržiava Izrael ešte 21 palestínskych zákonodarcov, takmer všetko z Hamasu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies