Izrael prepustil Palestínčana, ktorý držal 66-dňovú protestnú hladovku

NETKY.SK • 5 November 2015, 09:47 • 2 min
Izrael prepustil Palestínčana, ktorý držal 66-dňovú protestnú hladovku

RAMALLÁH - Izraelské úrady prepustili na slobodu Palestínčana Muhammada Allána, ktorý držal 66-dňovú protestnú hladovku, informovala dnes agentúra AP. Allán sa vrátil v stredu večer do Predjordánska po tom, čo strávil jeden rok v izraelskom väzení z dôvodu podozrivých väzieb na militantov. Pred novinármi opísal svoje prepustenie ako "víťazstvo".

slovakia

left justify in out

Palestínčan držal hladovku na protest proti tomu, že ho od vlaňajšieho novembra izraelské úrady zadržiavali bez vznesenia obvinení a súdneho procesu v takzvanej administratívnej väzbe. Izrael často využíva tento inštitút na dlhodobé zadržiavanie palestínskych militantov. Z následkov hladovky, ktorú vyhlásil 16. júna, sa Allán od augusta zotavoval v nemocnici v Aškelone. Podľa lekárov sa pacientov stav medzitým zlepšil natoľko, že bolo možné ukončiť hospitalizáciu.


Izraelská polícia ho však opäť zatkla 16. septembra - krátko predtým, než opustil brány aškelonskej nemocnice. Allán okamžite začal držať ďalšiu protestnú hladovku. Izrael obviňuje Muhammada Allána z napojenia na radikálnu palestínsku organizáciu Islamský džihád, ktorá má na svedomí desiatky útokov na izraelských vojakov a civilistov. Palestínčan toto obvinenie popiera.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies