Izrael postaví na časti hranice s Jordánskom 30-kilometrový bezpečnostný plot

NETKY.SK • 29 Jún 2015, 16:26 • 2 min
Izrael postaví na časti hranice s Jordánskom 30-kilometrový bezpečnostný plot

JERUZALEM - Izraelský kabinet schválil dnes prostriedky na výstavbu bezpečnostného plota pozdĺž časti východnej hranice krajiny s Jordánskom. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa izraelského premiéra Benjamina Netanjahua sa bude 30 kilometrov dlhý plot nachádzať medzi južným cípom židovského štátu pri meste Ejlat a lokalitou nového letiska v údolí Timna, ktoré je ešte vo výstavbe. Netanjahu zároveň potvrdil, že plot sa bude nachádzať na izraelskom území a nebude narúšať suverenitu Jordánska. Projekt vznikol v súčinnosti s jordánskymi úradmi. 


Izrael a Jordánsko podpísali v roku 1994 mierovú dohodu a udržiavajú odvtedy priateľské vzťahy. V uplynulých rokoch Izrael vystaval opevnené zábrany aj na hranici s Egyptom so zámerom zamedziť prílevu utečencov z Afriky. Oplotenie vzniklo aj na Golanských výšinách na prevenciu infiltrácií zo Sýrie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona