Izrael pohrozil Hamasu tvrdými údermi, hnutie žiada zrušenie blokády Gazy

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 15:31 • 2 min
Izrael pohrozil Hamasu tvrdými údermi, hnutie žiada zrušenie blokády Gazy

TEL AVIV/GAZA - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu pohrozil radikálnemu palestínskemu hnutiu Hamas ďalšími tvrdými vojenskými údermi v pásme Gazy.

slovakia

left justify in out

V konflikte s Hamasom je načase "zložiť rukavice", povedal dnes podľa agentúry DPA pred stretnutím s predstaviteľmi bezpečnostných síl v Tel Avive.
     

Netanjahu sa dosiaľ nevyslovoval za širokú vojenskú operáciu. Jeho zdržanlivosť viedla v pondelok k ultrapravicovú stranu Jisrael Beitenu (Izrael je náš domov) k oznámeniu, že ruší spojenectvo s Netanjahuovou stranou Likud. Predseda Jisrael Beitenu, minister zahraničných vecí Avigdor Lieberman, žiadal tvrdé opatrenia proti Hamasu v Gaze.
     

Hamas medzitým oznámil podmienky nového prímeria s Izraelom. Zastaviť raketové útoky je hnutie pripravené len vtedy, ak bude zrušená izraelská blokáda pásma Gazy a otvorený hraničný priechod s Egyptom, uvádza sa vo vyhlásení Hamasu pre médiá.
     

Izraelská armáda pokračovala dopoludnia v leteckých útokoch v pásme Gazy, kde v noci na dnes spustila  leteckú ofenzívu s cieľom zastaviť raketové útoky palestínskych militantov na územie Izraela. Podľa armády pri nich zahynulo viacero militantov. Palestínske pohotovostné služby hlásili smrť štyroch militantov pri útoku na vozidlo v Gaze.
     

Hovorca izraelskej armády dnes pre DPA povedal, že ozbrojené sily môžu povolať 40.000 vojakov v zálohe, ako dostanú príkaz od premiéra Netanjahua. "V najbližších dňoch sa ukáže, či na to existujú dôvody," konštatoval hovorca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies