Izrael podnikol raketový útok na sklad zbraní neďaleko Damasku

NETKY.SK • 9 Január 2018, 10:57 • 2 min
Izrael podnikol raketový útok na sklad zbraní neďaleko Damasku

BEJRÚT - Izraelské vzdušné sily podnikli v noci na utorok raketové útoky, ktorých cieľom bol sklad zbraní na vojenskej základni neďaleko sýrskej metropoly Damask.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení sýrskej armády sa uvádza, že protivzdušná obrana odpovedala na izraelské raketové útoky na pozície sýrskej armády na damaskom predmestí Kutajfa. Podľa vyhlásenia prvé rakety boli odpálené o 02.40 h miestneho času, ďalší útok nasledoval o 03.04 h a posledný o 04.14 h.

 

Jednu raketu sa sýrskej protivzdušnej obrane údajne podarilo vo vzduchu zneškodniť, ostatné zasiahli vojenský cieľ a spôsobili materiálne škody.

 

Útoky uskutočnili cez libanonský vzdušný priestor štyri izraelské vojenské lietadlá a ich cieľom bol sklad zbraní sýrskej armády nachádzajúci sa na vojenskej základni. Okrem lietadiel použil Izrael pri útoku aj rakety zem-zem.

 

Izraelské ozbrojené sily odmietli útoky komentovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies