Izrael podnikol nálety v pásme Gazy, ide o odvetu za raketový útok na židovský štát

NETKY.SK • 9 August 2017, 06:41 • 2 min
Izrael podnikol nálety v pásme Gazy, ide o odvetu za raketový útok na židovský štát

GAZA - Izraelské vojenské lietadlá zaútočili dnes nadránom na ciele v palestínskom pásme Gazy. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na predstaviteľov izraelskej bezpečnosti.

slovakia

left justify in out

Podľa nich došlo k dvom ťažkým náletom na pozície militantov v meste Gaza. Zdravotnícke zdroje informovali, že zranenia utrpeli najmenej dvaja civilisti - jeden z nich je v kritickom stave.

 

Podľa Izraelského rozhlasu boli nálety reakciou na raketový útok z pásma Gazy na židovský štát. Raketa nikoho nezranila a nespôsobila žiadne škody. Pásmo Gazy kontroluje palestínske militantné hnutie Hamas.

 

Gazu ovládlo pred desiatimi rokmi, keď v júni 2007 vyvrcholili boje medzi ním a umierneným hnutím Fatah vládnucim na Západnom brehu. Dôsledkom ovládnutia Gazy Hamasom je aj blokáda, ktorú na toto Palestínčanmi obývané územie uvalil Izrael a následne aj Egypt.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies