Izrael oznámil, že zničil desiatky konvojov smerujúcich do Sýrie, ktoré viezli zbrane pre militantov z Hizballáhu

NETKY.SK • 17 August 2017, 08:33 • 2 min
Izrael oznámil, že zničil desiatky konvojov smerujúcich do Sýrie, ktoré viezli zbrane pre militantov z Hizballáhu

JERUZALEM - Bývalý veliteľ izraelských vzdušných síl Amir Ešel v stredu uviedol, že v priebehu piatich rokov podnikol Izrael desiatky leteckých útokov na konvoje prepravujúce zbrane určené pre libanonské militantné hnutie Hizballáh zapojené do sýrskej občianskej vojny.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP. Ešel v rozhovore pre izraelský denník Haarec po prvý raz potvrdil rozsah útokov a spresnil, že od roku 2012 podnikli vzdušné sily židovského štátu takmer 100 leteckých útokov na konvoje so zbraňami určenými pre Iránom podporovaný Hizballáh. Izrael nikdy predtým takéto údaje nezverejnil.

 

Napriek tomu, že Izrael do šesť rokov trvajúceho konfliktu v Sýrii prakticky nezasahuje, jeho predstavitelia opakovane varovali pred dodávaním vyspelej vojenskej techniky hnutiu Hizballáh. To spolu s Iránom pomáha vláde sýrskeho prezidenta Bašára Asada v boji proti opozičným povstalcom. Hizballáh vystrelil vo vojne v roku 2006 na Izrael vyše 4000 rakiet.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona