Izrael odpočúval telefón šéfa diplomacie USA Johna Kerryho

NETKY.SK • 4 August 2014, 08:11 • 2 min
Izrael odpočúval telefón šéfa diplomacie USA Johna Kerryho

JERUZALEM - Izraelské spravodajské služby minulý rok odpočúvali telefón amerického ministra zahraničných vecí Johna Kerry, ktorý sa v tom čase snažil o opätovné naštartovanie rokovaní o mieri na Blízkom východe medzi Izraelčanmi a Palestínami.

slovakia

left justify in out

Podľa nedeľňajších informácií nemeckého týždenníka Spiegel tajné služby židovského štátu sledovali obsah Kerryho intenzívnej komunikácie s cieľom presne zistiť, o čom hovorí so svojimi rezortnými kolegami. Uľahčiť im to mal samotný šéf americkej diplomacie, ktorý údajne napriek varovaniam jeho poradcov v niektorých prípadoch zvykne používať obyčajný telefón. Podľa renomovaného nemeckého periodika odvolávajúceho sa na viaceré zdroje z prostredia tajných služieb odpočúvala Kerryho aj minimálne jedna ďalšia krajina. Spiegelu tvrdí, že to boli Rusi a Číňania.

 

Týždenník zároveň dodáva, že Kerry si bol vedomý možnosti odpočúvania jeho osoby, no súkromné debaty s cieľom dosiahnuť konkrétne výsledky na problematickom Blízkom východe boli údajne pre neho dôležitejšie ako obavy jeho bezpečnostných poradcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies