Izrael obviňuje Rusko: Chce Sýrii predať sofistikované zbrane

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 13:31 • 2 min
Izrael obviňuje Rusko: Chce Sýrii predať sofistikované zbrane

WASHINGTON - Izrael varoval Spojené štáty, že Rusko chce predať Sýrii sofistikovaný systém protivzdušnej obrany, ktorý by komplikoval akúkoľvek medzinárodnú intervenciu, informoval v stredu denník Wall Street Journal.

slovakia

left justify in out

Sýrsky prezident Baššár al-Asad sa už niekoľko rokov usiluje získať ruský obranný raketový systém S-300, ktorý je použiteľný proti nepriateľským lietadlám ako aj proti balistickým raketám. Západné krajiny však opakovane tlačili na Rusov, aby takýto systém Sýrii nedodali. Európska únia uvalila na Sýriu zbrojné embargo. Niektoré členské krajiny však podporujú jeho zrušenie v prospech povstaleckých síl. Rusko je dlhoročným spojencom Sýrie a od začiatku konfliktu blokuje medzinárodné snahy izolovať režim prezidenta al-Asada pre jeho tvrdé potláčanie povstania.

Občianska vojna v Sýrii, ktorá sa začala v marci 2011 ako opozičná vzbura, si už vyžiadala podľa údajov OSN viac ako 70 000 obetí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona