Izrael nebude vyjednávať, kým sa bojuje, v Gaze zomrel palestínsky chlapec

NETKY.SK • 8 August 2014, 12:05 • 2 min
Izrael nebude vyjednávať, kým sa bojuje, v Gaze zomrel palestínsky chlapec

JERUZALEM - Izrael nebude rokovať s Palestínčanmi o obnovení prímeria v pásme Gazy, kým budú militanti pokračovať v odpaľovaní rakiet. Podľa agentúry Reuters to dnes potvrdili izraelské vládne zdroje.

slovakia

left justify in out

Po vypršaní trojdňového prímeria sa dnes v ranných hodinách v Gaze opäť obnovili boje. Izraelská armáda uviedla, že reagovala vzdušnými útokmi na "miesta teroru" v pásme Gazy po tom, čo militanti z enklávy začali s raketovou paľbou.

 

Obnovené boje si už vyžiadali aj prvú obeť v radoch Palestínčanov po vypršaní prímeria, píše Reuters. O život podľa agentúry Reuters prišiel palestínsky chlapec a šesť ďalších osôb utrpelo zranenia.

 

V bojoch medzi Izraelom a hnutím Hamas prišlo za posledný mesiac o život takmer 1900 Palestínčanov. Až tri štvrtiny z nich boli podľa OSN civilisti. Židovský štát pritom tvrdí, že militanti tvorili približne 900 z nich. Zahynulo tiež 64 izraelských vojakov a traja civilisti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies