Izrael nariadil domáce väzenie pre Američana zadržaného počas nepokojov

NETKY.SK • 6 Júl 2014, 13:42 • 2 min
Izrael nariadil domáce väzenie pre Američana zadržaného počas nepokojov

JERUZALEM - Izraelský súd rozhodol dnes o deväťdňovom domácom väzení pre mladého Američana, zadržaného počas tohtotýždňových palestínskych nepokojov vo východnom Jeruzaleme, oznámila agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pätnásťročný občan USA palestínskeho pôvodu Tariq Abu Khdeir z amerického štátu Florida podľa vyjadrenia svojich príbuzných utrpel vážne zranenia počas zrážok s príslušníkmi izraelských bezpečnostných síl. Tí ho údajne brutálne zbili, čo má dokazovať aj videozáznam zverejnený na internete.
      

Mladík bol obvinený z toho, že hádzal kamene a zápalné fľaše na členov izraelskej pohraničnej stráže i z toho, že sa násilím bránil zatknutiu.
      

Polícia žiadala predĺženie jeho pobytu v cele predbežného zadržania. Jeruzalemský súd však po zložení kaucie umožnil jeho prepustenie do domáceho väzenia v palestínskej štvrti Bejt Chanina.
      

Podľa vyjadrenia rodiny Khdeir, ktorý sa už narodil v Spojených štátoch, pricestoval do Jeruzalema navštíviť svojich príbuzných. Zapojil sa tam do násilných palestínskych protestov, ktoré vypukli po zabití jeho o rok staršieho bratranca nájdeného v lese neďaleko východného Jeruzalema. Palestínčania podozrievajú z vraždy židovských extrémistov, ktorí tak chceli údajne pomstiť predchádzajúcu smrť troch unesených izraelských mladíkov.  
      

Americké ministerstvo zahraničných vecí vyjadrilo v sobotu hlboké znepokojenie nad správami o zbití občana USA príslušníkmi izraelských bezpečnostných síl a vyzvalo na urýchlené objasnenie celého prípadu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies