Izrael musí akceptovať požiadavky, alebo čeliť vojne

NETKY.SK • 17 August 2014, 09:00 • 2 min
Izrael musí akceptovať požiadavky, alebo čeliť vojne

KÁHIRA - Ponuky predostierané palestínskej delegácii v egyptskej Káhire, kde sa konajú rokovania o mieri s Izraelom, nespĺňajú požiadavky Palestínčanov.

slovakia

left justify in out

V sobotu to uviedol šéf zahraničných záležitostí Hamásu Usáma Hamdán. Na svojej stránke na Facebooku napísal, že "Izrael musí buď prijať požiadavky palestínskeho ľudu, alebo čeliť dlhej vojne". Izrael a Palestínčania sa v stredu dohodli na predĺžení prímeria v Gaze o päť dní, aby mohli pokračovať v rokovaniach o trvalom prímerí. Dočasné prímerie vyprší v pondelok.

 

Izrael spustil operáciu v Gaze 8. júla s deklarovaným cieľom ukončiť neustále ostreľovanie zo strany militantov. Izraelská ofenzíva v Pásme Gazy si vyžiadala už takmer 2000 obetí na palestínskej strane a 67 na strane Izraela. Konflikt je dôsledkom desaťročia trvajúcej neschopnosti dosiahnuť mier na Blízkom východe a uzavrieť dohodu o vytvorení samostatného palestínskeho štátu. Požiadavky Hamásu zahŕňajú ukončenie blokády Pásma Gazy, zatiaľ čo Izrael požaduje odzbrojenie Hamásu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona