Izrael má plné právo sa pred útokmi Hamasu brániť, vyhlásil Štefanec

NETKY.SK • 17 Máj 2021, 19:36 • 2 min
Izrael má plné právo sa pred útokmi Hamasu brániť, vyhlásil Štefanec

BRATISLAVA – Hnutie Hamás je teroristickou organizáciou a Izrael má plné právo sa pred jej aktivitami brániť.

slovakia

left justify in out

Uviedol to europoslanec Ivan Štefanec (KDH/EPP). Ten zdôraznil, že ide o ďalšie pokračovanie mnohoročného konfliktu medzi Izraelom a palestínskymi organizáciami, kde opäť trpia nevinní civilisti

 

„Európska diplomacia už minulý týždeň vyzvala na ukončenie konfliktu a na vzájomné rokovania o sporných otázkach, najmä o náboženskom využívaní Chrámovej hory či stavaní osád,“ povedal europoslanec. Dodal, že europarlament bude o situácii v regióne rokovať aj počas tohto týždňa.

Europoslanec tvrdí, že konflikt Izraela a Palestíny má hlboké historické a náboženské korene a jeho jednoduché riešenie neexistuje.

 

Mohlo by vás zaujímať: Po nedeľňajších izraelských útokoch zahynulo viac, ako 40 ľudí. Boje pokračujú aj dnes

 

„Európska únia preferuje vytvorenie dvoch štátov, ktoré medzi sebou nadviažu normálne styky a budú koexistovať na základe medzinárodného práva,“ dodáva Štefanec.

Palestínska militantná organizácia Hamas, ktorá vládne v Pásme Gazy, vypálila v pondelok (10. mája) rakety na izraelské hlavné mesto Jeruzalem. Izrael útok opätoval.

 

Počet obetí na oboch stranách konfliktu neustále rastú a na upokojenie konfliktu už vyzvali viaceré svetové mocnosti a ich lídri. Nepokoje a ostreľovanie ale napriek tomu pokračujú.
 

Prečítajte si tiež: Benjamin Netanjahu odôvodnil izraelský nálet na budovu, v ktorej sídlili viaceré médiá

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies