Izrael má na svedomí ďalšie obete, pri útoku zomreli ženy a deti

NETKY.SK • 16 Máj 2021, 14:18 • 2 min
Izrael má na svedomí ďalšie obete, pri útoku zomreli ženy a deti

GAZA - Izraelské rakety zničili v pásme Gazy tri budovy a zabili najmenej 26 ľudí. Je to najkrvavejší útok od vypuknutia najnovšieho konfliktu medzi Izraelom a hnutím Hamas.

slovakia

left justify in out

Tamojšie ministerstvo zdravotníctva potvrdilo, že medzi obeťami je desať žien a osem detí. Ďalších 50 ľudí je zranených.

 

Medzi obeťami sú ženy a deti
Izraelská armáda tiež zasiahla dom lídra palestínskeho militantného hnutia Hamas v Gaze. Hovorca armády v nedeľu prezradil, že Jahjá Sinvár sa zrejme ukrýva so zvyškom vysokopostavených predstaviteľov organizácie.

 

Pod paľbou sa ocitol aj dom, v ktorom žije popredný politický predstaviteľ Hamasu Chálil Hajja.

Doteraz zomrelo v Gaze najmenej 181 Palestínčanov, vrátane 52 detí a 31 žien. Zranených je zhruba 1225 osôb. V Izraeli prišlo o život osem ľudí, vrátane päťročného chlapca a vojaka.

 

Prečítajte si tiež: Ministri zahraničných vecí EÚ dnes rokovali o stupňujúcich sa bojoch medzi Izraelom a militantnými Palestínčanmi

 

Moslimský svet vyzval na ukončenie bojov
Zástupcovia 57-člennej Organizácie islamskej spolupráce (OIC) mali v nedeľu virtuálne bezpečnostné stretnutie v súvislosti so situáciou v Pásme Gazy.

Saudská Arábia vyzvala medzinárodné spoločenstvo k spolupráci s cieľom ukončiť izraelské vojenské operácie v oblasti. Zároveň chce umožniť bezpečný vstup pre humanitárne organizácie.

Palestínsky minister zahraničia Rijád al-Malki označil Izrael za "štát apartheidu", ktorý "sa dopúšťa zločinov a brutality voči našim ľuďom v Gaze". Dodal, že v dôsledku konfliktu už 10-tisíc obyvateľov opustilo svoje domovy.

Politik vyzval moslimské krajiny, aby všetkými dostupnými spôsobmi podporili palestínsky ľud a navrhol uvaliť na Izrael politické aj ekonomické sankcie.
 

Mohlo by vás zaujímať: Dom lídra Hamasu v Gaze bol zbombardovaný




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona