Izrael je pripravený na inváziu do Gazy, ale dáva prednosť diplomacii

NETKY.SK • 19 November 2012, 14:36 • 2 min
Izrael je pripravený na inváziu do Gazy, ale dáva prednosť diplomacii

Izrael je pripravený na inváziu do Gazy, ale dáva prednosť diplomacii - Politika Izrael je pripravený na pozemnú inváziu do pásma Gazy, ale dáva prednosť diplomatickému riešeniu konfliktu, uviedol dnes nemenovaný zdroj z okolia izraelského premiéra Benjam

slovakia

left justify in out

img

Izrael je pripravený na pozemnú inváziu do pásma Gazy, ale dáva prednosť diplomatickému riešeniu konfliktu, uviedol dnes nemenovaný zdroj z okolia izraelského premiéra Benjamina Netanjahua.

"Dávame prednosť diplomatickému riešeniu, ktoré by zaručilo mier pre obyvateľstvo na juhu Izraela. Ak toto bude možné, potom pozemná operácia už nebude potrebná," dodal zdroj pre Reuters.

Upozornil súčasne, že ak diplomacia zlyhá, "nebude iná možnosť, len vyslať pozemné jednotky".

Nájsť diplomatické riešenie konfliktu sa usiluje najmä Egypt, ktorého emisári počas víkendu rokovali na káhirskom letisku s predstaviteľmi izraelských bezpečnostných zložiek. Sprostredkovať prímerie sa chce pokúsiť aj generálny tajomník OSN Pan Ki-mun, ktorého dnes očakávajú v Káhire.

Medzičasom obe strany konfliktu pokračujú v raketových útokoch, ktoré spôsobujú obete na životoch, zranenia i materiálne škody. 

V púštnej oblasti pri hraniciach s pásmom Gazy sú už niekoľko dní sústredené izraelské tanky, delostrelectvo a pechota. Do oblasti prichádzajú stále ďalšie vojenské konvoje. Izrael povolal 75.000 záložníkov, pričom mobilizoval polovicu z nich. 

Ako napísala agentúra AP, "veľký, krvavý raketový útok na izraelské ciele"bude Netanjahuovi stačiť na to, aby dal "zelenú" na začatie pozemnej operácie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona