Izrael bombardoval vojenský objekt hnutia Hamas v pásme Gazy

NETKY.SK • 7 December 2015, 09:31 • 2 min
Izrael bombardoval vojenský objekt hnutia Hamas v pásme Gazy

JERUZALEM - Izraelská armáda v reakcii na dva predchádzajúce ozbrojené incidenty bombardovala objekt militantného hnutia Hamas v pásme Gazy. Napísala to dnes agentúra AP. Podľa vyhlásenia izraelskej armády bombardér pri dnešnom útoku zasiahol vojenské stanovište, ktoré patrí tejto islamistickej skupine kontrolujúcej oblasť Gazy. Agentúra AP nemá informácie o prípadných obetiach na životoch či zranených.

slovakia

left justify in out

Izrael ďalej oznámil, že útokom zareagoval na dva predchádzajúcej incidenty, keď extrémisti ostreľovali z Gazy izraelské armádne vozidlá rozmiestnené pozdĺž hraníc. Pohraničná oblasť medzi Izraelom s Gazou bola pomerne pokojná i počas nedávnej tri mesiace trvajúcej vlny občianskych bojov medzi Izraelčanmi a Palestínčanmi. Vyskytlo sa však niekoľko prípadov raketového ostreľovania a násilných potýčok, pri ktorých prišlo o život viacero Palestínčanov, dodala AP.


Počas 50 dní trvajúcej vojny medzi militantmi z hnutia Hamas a izraelskými ozbrojenými silami, ktorá vypukla vlani v júli, zahynulo 73 Izraelčanov a vyše 2200 Palestínčanov. Izrael viedol vojnu v Gaze ako reakciu na raketové útoky militantov. Ozbrojenci z Gazy počas vojny vystrelili na Izrael viac ako 4000 rakiet. Väčším obetiam na izraelskej strane zabránil len jeho účinný protiraketový systém.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies