Izrael akceptoval nové 72-hodinové prímerie v palestínskom pásme Gazy

NETKY.SK • 10 August 2014, 22:56 • 2 min
Izrael akceptoval nové 72-hodinové prímerie v palestínskom pásme Gazy

JERUZALEM - Izrael akceptoval dnes nové 72-hodinové prímerie v palestínskom pásme Gazy, ktoré predložili egyptskí sprostredkovatelia. Ak prímerie vydrží, židovský štát vyšle v pondelok do Káhiry svojich vyjednávačov.

slovakia

left justify in out

Prímerie začne platiť dnes o 23.00 h SELČ. Predchádzajúce trojdňové prerušenie bojov vypršalo v piatok a násilnosti už mesiac trvajúceho konfliktu vypukli nanovo, píše agentúra Reuters.

 

Znepriatelené strany by sa vo svetle nového prímeria mali posunúť bližšie ku komplexnejšej dohode o trvalom mieri. Egyptské ministerstvo zahraničných vecí rokovalo o prímerí so zástupcami palestínskych frakcií niekoľko hodín.

 

Podľa egyptských činiteľov by nové prímerie malo prispieť k obnoveniu humanitárnej pomoci, ako aj nepriamych rozhovorov medzi Jeruzalemom a radikálnym islamistickým hnutím Hamas. Palestínske frakcie sa však nevzdali svojich požiadaviek, vrátane ukončenia blokády pásma Gazy a prepustenia väzňov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies