Izrael a Palestínčania sa blížia k rozhodnutiu o priamych rozhovoroch

NETKY.SK • 18 August 2010, 13:34 • 2 min
Izrael a Palestínčania sa blížia k rozhodnutiu o priamych rozhovoroch

Izrael a Palestínčania sa blížia k rozhodnutiu o priamych rozhovoroch

slovakia

left justify in out

Izrael a Palestínčania pokročili v úsilí o vyriešenie svojho konfliktu rozhovormi a priblížili sa obnoveniu priamych mierových rokovaní. Uviedol to v utorok predstaviteľ Organizácie Spojených národov.
      Obe strany absolvovali od mája sedem kôl stretnutí, ktorých hlavným sprostredkovateľom bol americký vyslanec pre Blízky východ George Mitchell, informoval námestník generálneho tajomníka OSN Oscar Fernandez-Tarranco na neverejnom zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN.
      "Blížime sa k prelomu v úsilí o priame rokovania medzi Izraelom a Palestínčanmi," povedal Fernandez-Tarranco. "Úspech si bude vyžadovať pokračujúcu regionálnu a medzinárodnú podporu."
      Izraelskí a palestínski predstavitelia v súčasnosti vedú interné diskusie o tom, či majú vstúpiť do priamych rozhovorov, dodal Fernandez-Tarranco s tým, že OSN takéto rozhovory podporuje a v tejto otázke je v úzkom kontakte s Európskou úniou, Spojenými štátmi a Ruskom, s ktorými tvorí tzv. kvarteto sprostredkovateľov v blízkovýchodnom mierovom procese.
      Palestínsky prezident Mahmúd Abbás okrem toho konzultuje záležitosť s lídrami arabských krajín, zatiaľ čo izraelský premiér Benjamin Netanjahu sa koncom júla stretol s jordánskym kráľom Abdulláhom.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies