Izrael a Hamas sa údajne chystajú vyhlásiť prímerie

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 09:30 • 2 min
Izrael a Hamas sa údajne chystajú vyhlásiť prímerie

JERUZALEM - Izrael a palestínske hnutie Hamas by mali čoskoro vyhlásiť prímerie, informovala dnes spravodajská stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Zdroj z Hamasu pre BBC uviedol, že "nové prímerie" sprostredkovala egyptská tajná služba. Dohoda má byť zverejnená "v najbližších hodinách".
      

Podľa zdroja z Hamasu je hnutie pripravené zastaviť raketovú paľbu z pásma Gazy výmenou za uistenie, že Izrael zastaví letecké údery.
      

Stanica BBC pripomenula, že juh Izraela zasiahlo v uplynulých dňoch množstvo rakiet vypálených z pásma Gazy, pričom ostreľovanie pokračovalo aj dnes. Židovský štát na útoky odpovedal náletmi a k hraniciam s Gazou vyslal dodatočné jednotky. Panovali tak obavy z eskalácie násilia.
      

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu však zdôraznil, že vojaci zakročia len v prípade ďalších raketových útokov. Pri tých štvrtkových utrpel ľahké zranenia jeden vojak. Pri izraelských náletoch v pásme Gazy utrpelo zranenia desať Palestínčanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies