Sobota bude patriť klobáskam: Príďte do Sládkovičova na IX. ročník Medzinárodného klobásového festivalu

NETKY.SK • 26 Február 2016, 17:46 • 2 min
Sobota bude patriť klobáskam: Príďte do Sládkovičova na IX. ročník Medzinárodného klobásového festivalu

SLÁDKOVIČOVO - 27. februára 2016 sa v Sládkovičove opäť stretnú milovníci dobrého jedla a zábavy, a to na IX. ročníku Medzinárodného klobásového festivalu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hlavnou myšlienkou festivalu je spojiť ľudí v podunajskom regióne a vniesť sem aj iné druhy klobás, ktoré sa vyznačujú rozmanitosťou chutí. V dnešnej dobe sa tradícia zabíjačiek,  neodmysliteľne spojených s výrobou klobás, pomaly vytráca. Na festivale sa stretnú jedinečné receptúry rôznych krajín, regiónov, miest, dedín či rodín a preto je každá klobása charakteristická svojou chuťou, vôňou, tvarom aj farbou.  


Tento rok si svoje  gurmánske schopnosti v klobásovom zápolení preverí až 25 družstiev zo Slovenska, Maďarska, Česka a Srbska.

 

Klobásky jednotlivých súťažných družstiev bude hodnotiť vskutku odborná porota, ktorej členmi je známy český kulinár Jarda Žídek alebo slovenský herec a „fajnšmeker“ Tuli Vojtek.

 

 

 

 

Čestnými hosťami sú aj Marián Labuda st. či Patrik Herman. Porota bude okrem samotnej chuti hodnotiť aj vzhľad, vôňu či samotný výrobný proces klobás.

 

 

Ako pripomínajú organizátori z Klobásového klubu Sládkovičovo, dôležitá je aj súhra jednotlivých členov družstiev, odev, hygiena a prezentácia tradícií regiónu, z ktorého súťažiaci pochádzajú. 

 

 


Počas festivalu si môžu návštevníci pomaškrtiť na domácich klobásach, zabíjačkových špecialitách, ale aj tradičných fašiangových šiškách. Súčasťou tohto, v regióne veľmi obľúbeného, podujatia je aj bohatý kultúrny program. 

 

Súťaž štartuje 27. februára 2016 o 10tej hodine a bude sprevádzaná rôznymi vystúpeniami. Do nôty bude hrať hudobná skupina Dušana Fóku a Bukasový masív. Zabaví vás i vystúpenie speváckeho súboru Hahota či detského folklórneho súboru Zvončeky. 

 

Rezervujte si posledný februárový víkend a príďte si vychutnať skvelú atmosféru tohto podujatia pred Inovatech v Sládkovičove. 

 

To najlepšie z klobáskového festivalu 2014

Pozrite si ako to vyzeralo na tohtoročnom klobáskovom festivale, zostrih toho najlepšieho len pre vás. Kto sa neprišiel pozrieť, ten môže túto chybu napraviť budúci rok :-) Dúfame, že vás bude stále viac a viac!

Posted by Klobáskový klub Sládkovičovo on 22. október 2014




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies