Životopis Steva Jobsa sa zrejme stane knižným bestsellerom

NETKY.SK • 25 Október 2011, 20:35 • 2 min
Životopis Steva Jobsa sa zrejme stane knižným bestsellerom

Životopis Steva Jobsa sa zrejme stane knižným bestsellerom

slovakia

left justify in out

img

Nový knižný životopis zosnulého šéfa americkej spoločnosti Apple Steva Jobsa sa zrejme stane najpredávanejšou knihou roka 2011 spoločnosti Amazon.com. Oznámila to dnes hovorkyňa tejto americkej firmy, ktorá prevádzkuje najväčšie internetové kníhkupectvo. To predáva klasické aj elektronické knihy.
Životopis "Steve Jobs" autora Waltera Isaacsona dnes prišiel na pulty kníhkupectiev, ale vyšiel už aj v nedeľu - teda skôr, ako sa očakávalo - v online obchode firmy Apple "iBook" a na platforme elektronických kníh firmy Amazon s názvom "Kindle".
Dielo je najlepšie predávanou knihou internetového obchodu Amazon.com a zaradilo sa aj na prvú priečku najpredávanejších elektronických kníh Amazonu.
"Podľa toho, ako sa veci vyvíjajú, je veľmi pravdepodobné, že to bude naša najpredávanejšia kniha roka," uviedla hovorkyňa Amazonu Brittany Turnerová vo vyhlásení.
Neupresnila, či sa elektronická verzia Jobsovho životopisu predáva viac než papierová podoba.
Analytik prieskumnej spoločnosti Forrester Research, James McQuivey, konštatoval, že priemerne 50 percent bestsellerov je digitálnych a v niektorých prípadoch to môže byť až 70 percent.
"Je veľmi pravdepodobné, že nasledujúcich šesť mesiacov táto digitálna kniha prekoná v predaji klasickú verziu," uviedol analytik.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies