Ivo Nesrovnal: Rozhovor o novej aplikácií na sledovanie vybavenia žiadostí o záväzné stanoviská a o Smart riešeniach pre mesto Bratislava.

NETKY.SK • 3 Október 2018, 08:32 • 2 min
Ivo Nesrovnal: Rozhovor o novej aplikácií na sledovanie vybavenia žiadostí o záväzné stanoviská a o Smart riešeniach pre mesto Bratislava.

Bratislava- Ivo Nesrovnal nám včera povedal viac o novej aplikácií na vybavenie žiadostí o vydanie záväzných stanovísk hlavného mesta k investičným činnostiam a aj o nových technológiách a ich uplatnení v mobilite, energetike, osvetlení a službách občanom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Magistrát hlavného mesta včera predstavil novú aplikáciu na sledovanie žiadostí o vydanie záväzných stanovísk hlavného mesta k investičným činnostiam .

 

Aplikácia  má slúžiť na rýchlejšie, transparentnejšie ,otvorenejšie a prehľadnejšie vybavenie žiadosti .

Aplikácia na báze webovej stránky, tiež žiadateľom umožňuje vidieť celú históriu a putovanie dokumentu a dohľadať informácie o stave vybavenosti ich žiadostí, prípadne ktoré odborné oddelenie, či sekcia magistrátu danú žiadosť aktuálne posudzuje. Je to krok vpred a má slúžiť na skrátenie lehôt na vybavenie žiadosti pri niektorých projektoch v priemere na štyri mesiace. Doteraz sa stávalo, že vybavenie niektorých žiadostí trvalo priemerne aj viac ako pol roka.

 

“Otvorenosť a transparentnosť je moja absolútna priorita a aj táto aplikácia slúži k otvorenosti a transparentnosti na úradoch. Tiež slúži ako interný tlak na úradníkov a pracovníkov magistrátu, aby pracovali efektívnejšie.“ vyhlásil Ivo Nesrovnal

 

Smart riešenia sú ďalšou dôležitou prioritou primátora Bratislavy. Vyjadril sa, že sú príkazom doby a zrýchľujú rozhodovanie a šetria náklady. Vo videu nám povedal viac o jeho  smart plánoch v oblasti mobility, energetiky, osvetlenia  a službách občanom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies