Živnostníci prišli do parlamentu rokovať s poslancami o reforme daní a odvodov

NETKY.SK • 6 September 2011, 18:54 • 2 min
Živnostníci prišli do parlamentu rokovať s poslancami o reforme daní a odvodov

Živnostníci prišli do parlamentu rokovať s poslancami o reforme daní a odvodov

slovakia

left justify in out

img

Zástupcovia slovenských živnostníkov prišli dnes do parlamentu rokovať s poslancami o pripravovanej daňovo-odvodovej reforme. Poslancov chcú informovať o vlastných návrhoch na zmeny v tejto oblasti.
      "Dnes sme tu preto, aby sme poslancov informovali o našich pripomienkach, ktoré majú veľmi vážny charakter. A chceme na nich apelovať, aby pri rozhodovaní zvážili všetky pre a proti, aby reforma priniesla to, čo sa od nej očakáva," povedal na dnešnej tlačovej konferencii predseda Slovenskej živnostenskej komory (SŽK) Vojtech Gottschall. Dodal, že prišli diskutovať so všetkými poslancami, nielen s koaličnými.
      "Naše pripomienky sa netýkajú úzkej skupiny ľudí. Každý desiaty občan na Slovensku podniká buď na základe živnostenského oprávnenia, alebo v malej rodinnej eseročke," zdôraznil prezident Slovenskej asociácie malých podnikateľov (SAMP) Vladimír Sirotka.
      Svoje pripomienky predložili živnostníci už aj premiérke Ivete Radičovej (SDKÚ-DS) a rezortu financií. Podnikatelia trvajú napríklad na 40-% paušálnych výdavkoch, znížení sociálneho odvodu na 9 % či na zachovaní súčasných podmienok pre dohodárov.
      Deklaráciu o spoločnom postupe proti zvýšeniu daňového a odvodového zaťaženia samostatne zárobkovo činných osôb (SZČO) podpísali živnostníci 15. augusta. Spoločné stanovisko tak prezentujú Slovenská koalícia pre kultúrnu diverzitu (SKKD), Slovenská živnostenská komora (SŽK), Slovenský živnostenský zväz (SŽZ), Slovenská asociácia malých podnikov (SAMP) a Občianska konzervatívna strana.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona