Ivanovič, Modrič a Džeko spolu v "súčasnej Juhoslávii"

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 10:49 • 2 min
Ivanovič, Modrič a Džeko spolu v "súčasnej Juhoslávii"

BELEHRAD - Ak by sa Juhoslávia v deväťdesiatych rokoch nerozpadla, jej futbalová reprezentácia by v roku 2016 disponovala ohromnou silou.

slovakia

left justify in out

Súčasný výber toho najlepšieho z Balkánu sa pokúsil zostaviť web Dream Team FC. Do ideálnej jedenástky zaradil Slovinca, Srbov, Chorvátov, Čiernohorcov a Bosniakov. Práve tieto federatívne republiky spoločne s Macedónskom a autonómnymi provinciami na srbskom území Kosovom a Vojvodinou tvorili niekdajší juhoslovanský štát.

Zostavovatelia "súčasnej Juhoslávie" vybrali do bránky Slovinca Samira Handanoviča, obrannú štvoricu so špičkovými srbskými krajnými bekmi utvorili Branislav Ivanovič, Dejan Lovren, Stefan Savič a Aleksandar Kolarov. V strede poľa operuje chorvátska dvojica zo španielskej ligy - Luka Modrič z Realu Madrid a Ivan Rakitič z FC Barcelona, pred nimi Bosniak Miralem Pjanič a na krídlach Chorvát Ivan Perišič s Čiernohorcom Stevanom Jovetičom. Útoku velí Bosniak Edin Džeko. Kompletná pomyselná zostava aktuálne účinkuje v španielskej, anglickej a talianskej lige.

Len na lavičke by zostalo miesto trebárs pre Nevena Subotiča (Srb./Borussia Dortmund), Nemanju Matiča (Srb./FC Chelsea), Matea Kovačiča (Chor./Real Madrid), Darija Srnu (Chor./Šachtar Doneck), Marcela Brozoviča (Chor./Inter Miláno) alebo Maria Mandžukiča (Chor./Juventus Turín). "Ako by sa im vodilo na ME 2016?" pýtajú sa tvorcovia fiktívnej juhoslovanskej reprezentácie. Kontinentálny šampionát vo Francúzsku odštartuje 10. júna, predstavia sa tam Chorváti.

Najlepšia jedenástka "súčasnej Juhoslávie" podľa Dream Team FC:
Samir Handanovič (Slovin./Inter Miláno) - Branislav Ivanovič (Srb./FC Chelsea), Dejan Lovren (Chor./FC Liverpool), Stefan Savič (Čierna Hora/Atlético Madrid), Aleksandar Kolarov (Srb./Manchester City) - Luka Modrič (Chor./Real Madrid), Ivan Rakitič (Chor./FC Barcelona) - Miralem Pjanič (Bos. a Herceg./AS Rím) - Stevan Jovetič (Čierna Hora/Inter Miláno), Ivan Perišič (Chor./Inter Miláno) - Edin Džeko (Bos. a Herceg./AS Rím)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies