Ivanka Trumpová končí so svojim módnym biznisom. Bude naplno radiť otcovi v prezidentovaní

NETKY.SK • 27 Júl 2018, 18:11 • 2 min
Ivanka Trumpová končí so svojim módnym biznisom. Bude naplno radiť otcovi v prezidentovaní

WASHINGTON - Ivanka Trumpová končí so svojim podnikaním v módnom priemysle a prepúšťa všetkých zamestnancov. Dcéra amerického prezidenta Donalda Trumpa sa chce naplno venovať práci v Bielom dome, kde oficiálne zastáva funkciu poradcu.

slovakia

left justify in out

Jej rozhodnutie vraj nemá súvislosť s úspechom jej značky Ivanka Trump Marks LLC. Trumpovi odporcovia totiž predtým vyzvali k jej bojkotu.

 

Sama Ivanka uviedla, že nevie, či sa k biznisu ešte niekedy vráti. "Viem ale iste, že práca, ktorú chcem robiť, je tu vo Washingtone. Moje rozhodnutie je férové ​​pre môj tím i obchodných partnerov," vyhlásila.

 

"Chcela by som týmto poďakovať svojmu tímu, ktorý inšpiroval veľa žien, vrátane mňa," dodala 36-ročná Trumpová.

Niektoré severoamerické reťazce ale značku Ivanka Trump Marks LLC prestali v posledných mesiacoch predávať. Najväčší kanadský maloobchod Hudson's Bay a americký Nordstrom sa sťažovali, že tovar nejde na odbyt.

 

Podľa amerických zákonov súkromná firma nemusí zverejňovať údaje o svojom hospodárení. Avšak podľa denníka Wall Street Journal, ktorý vychádza z predajov Amazonu, Macys a Bloomingdales, sa predaje firmy len v júni prepadli takmer o polovicu.

 

Ako uvádza americká stanica NBC News, Trumpová zamestnávala 18 ľudí, jej firma sídlila v mrakodrape Trump Tower v New Yorku. Spoločnosť pôvodne začínala v roku 2007 v oblasti klenotníctvo, od roku 2014 sa naplno venuje móde. Od tej doby, čo sa otec Ivanky stal americkým prezidentom, sa firma neustále stretáva s nízkymi predajmi.

 

Ešte počas jeho prezidentskej kampane sa rozbehla na sociálnych sieťach iniciatíva nazvaná #GrabYourWallet, ktorá vyzývala na bojkot tejto značky.

 

Väčšina oblečenia sa vyrába v rozvojových krajinách ako je Bangladéš, Indonézia alebo Čína. Pracovníci v Číne zarábajú v priemere 62 dolárov týždenne (1500 korún).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies