Ivan Štefanec odchádza z SDKÚ-DS

NETKY.SK • 19 Február 2015, 10:33 • 2 min
Ivan Štefanec odchádza z SDKÚ-DS

BRATISLAVA - Europoslanec Ivan Štefanec odchádza z SDKÚ-DS. Dôvodom je nefunkčnosť strany. Zostáva pôsobiť v Európskej ľudovej strane (EPP) ako nezaradený. Do žiadnej slovenskej strany sa zatiaľ nechystá vstúpiť. Oznámil to na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave.

slovakia

left justify in out

"K dnešnému dňu som sa rozhodol vystúpiť z SDKÚ-DS. Toto rozhodnutie nebolo pre mňa jednoduché," povedal. Je rád, že mohol pôsobiť v strane, ktorá priviedla Slovensko do európskych štruktúr a urobila reformy. "Bohužiaľ, styk s členskou základňou sa otupil, takmer vytratil a to je jedným z hlavných dôvodov pre môj odchod. Strana prestala fungovať ako taká," uviedol.

 

Podľa Štefanca je SDKÚ-DS projekt splnenej historickej úlohy. Zo strany odišli už Lucia Žitňanská (dnes Most-Híd), Miroslav Beblavý (dnes Sieť), Magdaléna Vášáryová, zakladateľ Mikuláš Dzurinda aj Ivan Mikloš. Nasledovali Martin Fedor (dnes Sieť) a Viliam Novotný, ktorý pomáha Eve Babitzovej s jej vznikajúcou stranou Šanca.

 

SDKÚ-DS opustil aj exminister školstva Eugen Jurzyca, ktorý sa pripojil k SaS, a tiež Jozef Mikuš, ktorý sa stal členom poslaneckého klubu KDH. Stranu opúšťajú aj radoví členovia, nielen funkcionári. SDKÚ-DS dosiaľ neodpovedala TASR, aký je jej súčasný počet členov.

 

V Národnej rade SR zostali za SDKÚ-DS už len predseda Pavol Frešo a pokladník Ľudovít Kaník, strana už nemá poslanecký klub. Zostal jej ešte europoslanec Eduard Kukan, ktorý povedal, že zostane do konca. SDKÚ-DS sa čoraz častejšie objavuje v prieskumoch verejnej mienky pod hranicou zvoliteľnosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona