Ivan Mikloš sa stal šéfom poradcov ukrajinskej ministerky financií

NETKY.SK • 19 Február 2015, 10:29 • 2 min
Ivan Mikloš sa stal šéfom poradcov ukrajinskej ministerky financií

KYJEV - Bývalý slovenský minister financií Ivan Mikloš sa stal šéfom poradcov ukrajinskej ministerky financií Natalie Jareskovej. Informovali o tom ukrajinská agentúra Unian a server Ukraine Today.

slovakia

left justify in out

Podľa ukrajinských médií, ktoré sa odvolali na informácie ministerstva financií, Mikloš sa bude zaoberať najmä otázkami v oblasti daní, decentralizácie a celkovej reorganizácie verejných financií. Ivan Mikloš je ďalším cudzincom, od ktorého si Ukrajina sľubuje zlepšenie svojej ekonomickej situácie. Samotná Natalia Jaresková sa narodila a žila v USA a ukrajinským ministrom hospodárstva je Litovčan Aivaras Abromavičius. V decembri sa zasa námestníkmi na ministerstve spravodlivosti stali odborníci z Litvy a Gruzínska.

 

V minulosti pôsobil Mikloš na viacerých postoch v slovenskej vláde. V rokoch 1991-1992 bol ministrom privatizácie, v rokoch 1998-2002 podpredsedom vlády pre ekonomiku, v období 2002-2006 a opäť 2010-2012 ministrom financií.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies