Ivan Korčok prezradil, čo považuje za najväčšiu výzvu roka

NETKY.SK • 13 Január 2022, 14:31 • 2 min
Ivan Korčok prezradil, čo považuje za najväčšiu výzvu roka

BRATISLAVA - Výsledky tohtoročnej zahraničnej politiky sa budú podľa šéfa rezortu diplomacie Ivana Korčoka (nominant SaS) odvíjať aj od toho, ako zvládneme veci na Slovensku. Za najväčšiu výzvu považuje prácu pre občanov, aby vedeli žiť s pandémiou.

slovakia

left justify in out

„Môžem hovoriť o mnohých veciach vo svete, ale ľudí nezaujíma nič iné než to, čo bude zajtra,“ skonštatoval. Výzvou v tomto roku bude podľa ministra vyrovnať sa s dôsledkami pandémie v ekonomickej oblasti, pričom poukázal aj na plán obnovy.

 

img

 

Zahraničná politika by podľa neho mala slúžiť záujmom Slovenska. Zdôraznil, že je vždy bytostne prepojená s vnútorným dianím a nemožno o nej hovoriť izolovane. „Ja mám dobrý pocit z toho, že v zahraničnej politike koalícia drží spolu, aj keď sa vyskytli zložitejšie situácie v roku 2021,“ doplnil Korčok.

 

Prečítajte si tiež: Od 19. januára sa budeme riadiť novými opatreniami

 

Na margo podmienok cestovania v rámci krajín EÚ do budúcna uviedol, že aktuálne beží diskusia o tom, ako nastavia platnosť európskych COVID pasov. „Sú krajiny, ktoré hovoria, že by sa mala výrazne skrátiť platnosť, odkedy dostanete poslednú dávku. My hovoríme, že by to malo byť deväť mesiacov a niektoré krajiny to chcú skrátiť na šesť mesiacov,“ priblížil. Želal by si v tejto veci viac spolupráce v rámci EÚ.

 

img

 

Výzvou pre Slovensko bude podľa neho aj zvýšiť zaočkovanosť obyvateľstva, aby sme dobehli ostatné krajiny. „Ak sa nám podarí presvedčiť veľkú časť obyvateľstva, že očkovanie nám dáva riešenie, ako žiť s COVID-19, tak nebudeme musieť siahať po krajných opatreniach,“ povedal šéf slovenskej diplomacie. Dodal, že ak budeme pristupovať k ďalším lockdownom, tak sa ekonomiky nielen na Slovensku, ale ani vo svete, neudržia.

 

Možno vás zaujme: Heger obhajuje dohodu s USA: Fico a Pellegrini len bojujú o voličov




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies