Ivan Korčok končí vo funkcii štátneho tajomníka.

NETKY.SK • 22 August 2018, 14:20 • 2 min
Ivan Korčok končí vo funkcii štátneho tajomníka.

Bratislava- Ivan Korčok končí k 31. augustu vo funkcii štátneho tajomníka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

slovakia

left justify in out

Rozhodla o tom v stredu vláda. Minister zahraničia Miroslav Lajčák (nom. Smeru-SD) navrhol na jeho miesto Františka Ružičku, ktorý viedol jeho tím v OSN. O tomto návrhu ale vláda ešte nerozhodla, odložila ho.

 

Korčok, ktorý na čele rezortu zastupoval Miroslava Lajčáka počas jeho mandátu predsedu 72. Valného zhromaždenia OSN, sa stane veľvyslancom SR vo Washingtone.

 

V pondelok sa zúčastnil na okrúhlom stole pri príležitosti striedania slovenského veľvyslanca v USA, kde sa stretol s odchádzajúcim veľvyslancom Petrom Kmecom.

 

Rezort diplomacie o tom informoval na svojom facebookovom profile.

 

"Ako slovenský veľvyslanec v USA budem presadzovať naše, slovenské záujmy. Zároveň však budem aktívne hájiť aj záujmy Európskej únie, pretože v konečnom dôsledku tým chránim aj záujmy Slovenskej republiky ako plnohodnotného člena európskeho spoločenstva," povedal pri tejto príležitosti Korčok.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona