Ivan Jakeš sa nezúčastní na Rely Dakar 2018!

NETKY.SK • 27 November 2017, 11:31 • 2 min
Ivan Jakeš sa nezúčastní na Rely Dakar 2018!

Bratislava - Slovenský motocyklový pretekár Ivan Jakeš sa nezúčastní na Rely Dakar 2018. Štyridsaťštyriročný jazdec dal prednosť seriálu MS v rely, na ktorom bude v nadchádzajúcom roku premiérovo štartovať.

slovakia

left justify in out

Jakešov tím pred niekoľkými dňami nalodil vo francúzskom Le Havre všetku batožinu a ďalšie veci na Dakar, zaplatil štartovné, samotný pretekár dostal už od organizátorov prestížneho púštneho dobrodružstva štartové číslo, všetko je však inak.

 

"Dostal som lákavú ponuku, ktorej sa nedalo odolať. Chceme budúci rok jazdiť seriál majstrovstiev sveta v rely. Je to pre mňa veľká výzva. Chcel som ísť šampionát už niekoľko rokov, ale dosiaľ sa mi na ňom nepodarilo zúčastniť. Teraz sme sa s mojimi partnermi dohodli, že pôjdeme MS a zodpovedne sa pripravíme na Rely Dakar 2019," uviedol Jakeš na pondelkovej tlačovej konferencii v Bratislave.

 

Desaťnásobný účastník Rely Dakar povedal, že by rád stíhal obe veľké podujatia, ale nedalo sa to časovo stíhať. "Z logistického hľadiska je to náročná záležitosť. Veci z Dakaru prichádzajú späť koncom februára až začiatkom marca a vtedy sa už naloďujú veci na seriál MS rely," poznamenal Jakeš. Priznal, že za lukratívnou ponukou stoja jeho partneri.

 

"Im sa tá výzva zapáčila. Na rozdiel od Dakaru je seriál MS celoročná reklamná akcia, dá sa predať počas celého roka, nie iba počas dvoch týždňov. Čo sa týka finančného hľadiska, seriál MS stojí podobné peniaze ako Rely Dakar, plus-mínus štvrť milióna eur," dodal.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona