Ivan H. dostal za zabitie majiteľa herne 24 rokov!

NETKY.SK • 3 Jún 2013, 14:34 • 2 min
Ivan H. dostal za zabitie majiteľa herne 24 rokov!

BRATISLAVA - V kauze prepadu herne v Stupave a zabitia majiteľa zariadenia z roku 2007 dnes Okresný súd Bratislava I vyniesol verdikt, keď odsúdil hlavného aktéra krvavého incidentu Ivana H. opätovne na 24-ročný trest odňatia slobody.

slovakia

left justify in out

Trest by si mal obžalovaný odpykať v ústave na výkon trestu odňatia slobody s maximálnym stupňom stráženia. Zároveň mu nariadil nižší súd dvojročný ochranný dohľad. Jeho komplica Mateja B. odsúdil dnes trojčlenný senát na 10,5-ročný trest odňatia slobody, ktorý by si mal odpykať v ústave so stredným stupňom stráženia. Dokazovaním pred súdom bolo preukázané, že obžalovaní spáchali skutky, ako uvádzala v obžalobe prokuratúra. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak. Rozsudok nie je ešte právoplatný, keďže duo sa voči verdiktu odvolalo ešte v súdnej sieni.

OS Bratislava I v septembri 2011 už raz v tejto kauze vyniesol rovnaký verdikt. Bratislavský KS však vec vrátil vo februári 2012 tomuto nižšiemu súdu, aby ju znovu prerokoval a vo veci rozhodol. Na 24-ročný trest odňatia slobody odsúdil 7. septembra 2011 senát Okresného súdu Bratislava I hlavného aktéra, obžalovaného Ivana H. Pôvodne ďalších dvoch spoluobžalovaných v tomto prípade herne a v ďalšej kauze prepadu Slovenskej sporiteľne v Dolných Vesteniciach Mateja B. a Jaroslava K. vtedy súd odsúdil na 10,5 a 9,5 roka odňatia slobody. Tresty si mal odpykať Ivan H. v ústave na výkon väzby s maximálnym stupňom stráženia a zvyšní dvaja obžalovaní v ústave s minimálnym stupňom stráženia. OS Bratislava I ich uznal za vinných z trestných činov zločinu lúpeže spolupáchateľstvom, vraždy, nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a falšovania úradnej pečate a listiny.

Kauzu vtedy nižší súd ukončil približne po desiatkach termínoch pojednávaní. Podľa obžaloby mali Ivan H., Jaroslav K. a Matej B. 2. mája 2007 zadným vchodom vniknúť do prevádzky baru RULETE v Stupave v čase prepočítavania tržby, pričom Ivan H. mal použitím zbrane spôsobiť poškodenému spolumajiteľovi spoločnosti zranenie, na následky ktorého ešte v ten deň zomrel. Spoločnosti mali spôsobiť škodu 2967 eur. Zároveň mali podľa obžaloby Matej B. a Jaroslav K. 17. augusta 2007 pod hrozbou použitia strelnej zbrane vylúpiť peňažný ústav v Dolných Vesteniciach, Slovenskej sporiteľni mali spôsobiť škodu 8126 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies