Ivan Buchinger po dôležitom víťazstve nezaháľa a začína prípravu na dlho očakávaný duel s Pokorným

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 14:47 • 2 min
Ivan Buchinger po dôležitom víťazstve nezaháľa a začína prípravu na dlho očakávaný duel s Pokorným

BRATISLAVA - Ivan Buchinger vyhral aj svoj 33. zápas! Ivan Buchinger vo svojom poslednom minuloročnom vystúpení prehral s Khamzatom Dalgievom na KO v prvom kole. Prehra bola o to horšia, že v zápase išlo o obhajobu jeho titulu vo featherovej váhe. Buchinger bol výsledkom zápasu veľmi sklamaný, ale prehra ho nezlomila a tvrdo trénoval ďalej.

slovakia

left justify in out

Na šancu na ďalší zápas nemusel čakať príliš dlho, prišla začiatkom tohto roku. Buchinger neodmietol a pustil sa do ďalšej práce. Svoju prípravu začal štandardne v Elite Fight Club Gabčíkovo pod vedením Mariána Nagya, silu a kondíciu naberal s tímom Hybrid Kettlebell Gabčíkovo. Posledné týždne strávil v nemeckom Frankfurte v MMA Spirit. V Nemecku trénuje s menami ako Max Coga, Stephan Puetz alebo zápasníkom Bellatoru FC Daniel Weichel.

 

Jeho súperom mal byť nováčik v M1 Global ukrajinský Andrey Krasnikov. Krasnikov je 29 ročný zápasník tímu Fighters Way. Na svojom konte má 14 výhier a 4 prehry. Podľa štatistík ide o zápasníka ktorý má dobré výsledky aj v stoji aj na zemi. Zo 14 výhier vyhral predčasne 11-krát.

 

Zápas sa odohrával v ruskom meste St Petersburg v M1 Arene. Išlo o hlavný zápas večera. Po úvodnom nástupe začali obidvaja opatrne. Krasnikov začal so ztrhmi čo ale Buchingerovi nerobilo väčšie problémy. Naopak kto pozná jeho štýl tak vedel, že mu tento štýl vyhovuje. Súper sa ho snažil pritlačiť k ringu ale Buchinger úspešne ustupoval a trpezlivo čakal na svoju šancu. Takto to išlo dokola celých 5 minút. V druhom kole hneď od začiatku dominoval slovenský zápasník, skvelo kontroloval svojho súpera pozične aj s údermi. Pred začiatkom tretej minúty pekne nasadil škrtenie zvané anakonda a výhra bola doma.

 

Buchinger na konci poďakoval svojim fanúšikom a sponzorom a dal jasne najavo, že sa chce stať znova šampiónom tejto váhy a chce naspäť svoj opasok. Dúfajme, že od vedenia M1 Global túto šancu v blízkej budúcnosti aj dostane.

 

Najbližšie ho však nečaká žiadny odpočinok, už tento týždeň pokračuje s tréningami a začína ďalšiu prípravu na svoju premiéru v českej organizácií XFN, kde bude zápasiť proti kvalitnému súperovi Jaroslavovi Pokornému. Držíme mu palce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies