Iva Janžurová vo svojej životnej úlohe

NETKY.SK • 31 Október 2022, 09:30 • 2 min
Iva Janžurová vo svojej životnej úlohe

PRAHA - Nie je veľa hercov, či herečiek, ktorých máme v spomienkach zapísaných tak hlboko, ako českú herečku Ivu Janžurovú. Navštívili sme hru Audience u královny priamo v Stavovskom divadle v Prahe.

slovakia

left justify in out

Hoc má herečka 81 rokov a premiéru mala táto hra este v roku 2015, nestráca nič na svojej atraktívnosti. Jej stopáž je obdivuhodná, hra Petra Morgana Audience u královny trvá vyše 3 hodín, Iva Janžurová v nej podáva bravúrne herecké výkony. 

Spolu s Taťjanou Medveckou, Františkom Němcom, Annou Ester- Čapkovou v nej rozohráva príbeh, v ktorom dominuje ľudskosť tejto známej anglickej panovníčky.

Nečudo preto, že sú lístky vypredané aj pol roka dopredu, včerajšie predstavenie si nenechala ujsť ani pani riaditeľka okruhu STV 3, známa dramaturgička Judita Gembická, ktorá po skončení predstavenia exkluzívne pre Netky.sk povedala: ,, Bolo to jedinečné predstavenie nielen čo do obsahu, no predovšetkým herecký výkonov všetkých umelcov, najmä však jedinečnej Ivy Janžurovej. Verím, že nás poteší ešte množstvom predstavení nielen na doskách Stavovského divadla"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies