Iva Bittová a Mucha Quartet vyrazia na slovenské turné

NETKY.SK • 15 November 2016, 17:36 • 2 min
Iva Bittová a Mucha Quartet vyrazia na slovenské turné

BRATISLAVA - Česká speváčka, huslistka a herečka Iva Bittová a slovenská sláčiková formácia Mucha Quartet absolvujú na prelome novembra a decembra slovenské turné, v rámci ktorého predstavia projekt Slovenské spevy od Bélu Bartóka.

slovakia

left justify in out

O nové verzie vybraných skladieb sa postaral hudobný skladateľ Vladimír Godár, pričom 58-ročná Bittová a kvarteto v zložení Juraj Tomka (prvé husle), Andrej Baran (druhé husle), Veronika Prokešová (viola) a Pavol Mucha (violoncello) ich tento rok vydali aj ako album. Turné odštartuje 29. novembra v Liptovskom Hrádku, nasledovať budú vystúpenia v Bratislave, Žiline, Trenčíne, Banskej Bystrici a nakoniec 4. decembra v Nitre.


Iva Bittová bola členkou Divadla na provázku v Brne. Na konte má albumy ako napríklad Čikori (2001), Jako host (2002), Zvon (2012), Fragments (2013) či Proplétám (2014). Ako herečka sa predstavila v snímkach Balada pro banditu (1978), Mikola a Mikolko (1988), Neha (1991), Želary (2003) alebo Tajnosti (2007), pričom za stvárnenie hlavnej ženskej úlohy v poslednom menovanom filme ju nominovali na Českého leva. Koncertovala v New Yorku, Paríži, Tokiu, Londýne, Amsterdame či v Barcelone.


Termíny koncertov slovenského turné Ivy Bittovej a Mucha Quartet:
29. novembra - Liptovský Hrádok, Grand Castle
30. novembra - Bratislava, Moyzesova sieň
1. decembra - Žilina, Nová Synagóga
2. decembra - Trenčín, Evanjelický kostol
3. decembra - Banská Bystrica, Evanjelický kostol
4. decembra - Nitra, Synagóga



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies