Iuventa zazmluvnila 99% peňazí z EK na projekt Erasmus+

NETKY.SK • 15 December 2014, 06:57 • 2 min
Iuventa zazmluvnila 99% peňazí z EK na projekt Erasmus+

BRATISLAVA - Rok 2014 priniesol na Slovensko nový program Európskej únie Erasmus+, ktorý podporuje aktivity v oblasti vzdelávania, odbornej prípravy, mládeže a športu na programové obdobie rokov 2014 – 2020.

slovakia

left justify in out

Iuventa ako národná agentúra programu Erasmus+ pre oblasť mládeže a športu pritom v tomto roku dokázala zazmluvniť 99 percent prostriedkov z Európskej komisie. Informovala o tom Veronika Rosputinská z oddelenia vzťahov s verejnosťou organizácie Iuventa.

 

"Iuventa poskytuje granty pre veľký počet akcií a aktivít, robí školenia a tiež zabezpečuje chod Európskeho portálu pre mládež, Eurodesk, ktorý v roku 2014 spustila," informovala Rosputinská s tým, že agentúra prijala 222 projektov, z čoho 136 schválili. Zo stanoveného ročného rozpočtu 3 275 656 eur tak počas roka zazmluvnila na projekty celkovú sumu 3 234 623 eur. 

 

"Medzi zaujímavé školenia Iuventy v rámci programu Erasmus+ na Slovensku počas roka 2014 patrilo napríklad trojdňové „Open up“ školenie. Jeho cieľom bolo posilniť spoluprácu medzi českými, slovenskými a poľskými organizáciami, ktoré majú záujem o mládežnícke výmeny v rámci programu Erasmus+. Hlavným cieľom školenia bolo účastníkom predstaviť koncept mládežníckej výmeny a logiku projektov neformálneho vzdelávania v rámci Vzdelávacej mobility jednotlivcov, ktorá je jednou z troch kľúčových akcií programu," uviedla Rosputinská. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies