Iuventa holandskú prekážku zvládla, dánska bude náročnejšia

NETKY.SK • 10 September 2018, 13:58 • 2 min
Iuventa holandskú prekážku zvládla, dánska bude náročnejšia

MICHALOVCE - Bez väčších problémov sa hádzanárky Iuventy Michalovce prebojovali do druhého kola Pohára EHF.

slovakia

left justify in out

V domácom dvojzápase herne i výsledkovo predčili holandské družstvo OTTO Work Force/VOC Amsterdam a už môžu myslieť na ďalšieho súpera. Sebaistota získaná presvedčivým postupom sa proti silnému dánskemu tímu Nyköbing Falster môže zísť.

Hráčky Iuventy boli v dvojzápase v pozícii favorita, ale pred svojim návratom po dvoch rokoch do pohárovej Európy sa vyjadrovali skôr opatrne. Uvedomovali si riziko podcenenia, no pod vedením trénera Petra Hatalčíka sa v prvom zápase prezentovali koncentrovaným výkonom. Ten bol základ pre napokon pohodlný postup. Michalovčanky vyhrali prvé stretnutie o 13 gólov (37:24), takže do druhého išli vo výhodnej pozícii. "Verili sme, že postúpime. Nebol to však jednoduchý súper. Bolo vidno, že jeho hráčky pôsobia v akadémii, ich pohyb bol rýchly a kultivovaný. V prvom zápase sme hrali koncentrovane, vysoko sme vyhrali a vďaka tomu sme v druhom mohli dať príležitosť hráčkam z lavičky, aby si okúsili pohárovú atmosféru. Pre mladé to bola veľká skúsenosť," poznamenal Hatalčík.

Výhodou Michalovčaniek v oboch zápasoch bolo domáce prostredie, na ktorom sa kluby vopred dohodli. Dva zápasy za dva dni lepšie zvládli o niečo skúsenejšie Michalovčanky. "Hodnotím to pozitívne, ale určite sa musíme ešte zdokonalovať v mnohých veciach. Hrali sme so stopercentným nasadením, čo sa ukázalo výhrou v oboch zápasoch. Proti nám hrali šikovné dievčatá, ktoré veľa behali, no celkovo sme to zvládli lepšie," poznamenala spojka Adriana Holejová.

Holandský tím tvorili mladé hráčky, ktoré zbierali skúsenosti a najmä v druhom stretnutí ukázali, že ich neradno podceniť. "V druhom zápase hrali agresívnejšie a bolo vidieť, že ich vysoká prehra mrzela. Naše dievčatá si už mysleli, že to majú v suchu, preto neboli natoľko emotívne, aby sa im v tomto vyrovnali. Viaceré z našich hráčok doteraz nepričuchli ani ligovej hádzanej, nieto ešte európskej pohárovej. Pre ne to bol krst ohňom, preto som rád, že dostali priestor a získali cennú skúsenosť," dodal Hatalčík.

Michalovčanky túžia po účasti v skupinovej fáze Pohára EHF, na ceste za týmto cieľom však ešte musia zdolať dve prekážky. Najbližšou bude dánsky tím Nyköbing Falster, ktorý je nasadený do 2. kola a v súťaži úspešne pôsobil v nedávnych sezónach. V ročníku 2016/2017 sa prebojoval až do semifinále, v ktorom nestačil na nemecký Bietigheim. Hráčky Iuventy vedia, že dánsky súper bude iná kategória než holandský. "Dánska hádzaná je špičková. Ide o dánskeho majstra, na ktorého sa musíme dobre pripraviť, rozobrať ich hru," poznamenal Hatalčík a rešpekt k budúcemu súperovi neskrývala ani Holejová: "To bude už o niečom inom. Pred zápasom budeme tvrdo pracovať, aby sme boli dobre pripravené."

Michalovčanky nastúpia na prvý zápas 2. kola Pohára EHF proti Nyköbing Falster 13. alebo 14. októbra v Michalovciach.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies