IUCN zaradila japonského úhora na zoznam ohrozených druhov

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 10:04 • 2 min
IUCN zaradila japonského úhora na zoznam ohrozených druhov

TOKIO - Japonský úhor sa ocitol na medzinárodnom Červenom zozname ohrozených druhov. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Japonský minister pre poľnohospodárstvo vyzval na zvýšenie úsilia o zachovanie tejto ryby, ktorá je v krajine populárnou letnou delikatesou. Medzinárodná únia na ochranu prírody a prírodných zdrojov (IUCN) označila japonského úhora za "ohrozeného," čo znamená, že riziko jeho vyhynutia je veľmi vysoké.

 

Ďalšie druhy úhorov tiež čelia rozličnej úrovni ohrozenia. Dôvodmi ich ohrozenia je nadmerný rybolov a poškodzovanie ich prirodzeného životného prostredia.

 

Rozhodnutie IUCN o zaradení úhora na zoznam by mohlo viesť k celosvetovým obmedzeniam. Podobné kritériá sa používajú pri rozhodnutiach o obmedzení obchodovania s týmito druhmi zvierat podľa medzinárodného práva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona