ITF Slovak Open Trnava: Kristína Kučová prehrala vo štvrťfinále dvojhry

NETKY.SK • 10 Máj 2013, 15:34 • 2 min
ITF Slovak Open Trnava: Kristína Kučová prehrala vo štvrťfinále dvojhry

TRNAVA - Domáca kvalifikantka Kristína Kučová prehrala v piatkovom zápase štvrťfinále hlavnej súťaže dvojhry na tenisovom turnaji ITF Empire Slovak Open v Trnave (dotácia 75 000 USD, antuka vonku) s favorizovanou 20-ročnou Argentínčankou Paulou Ormaecheovou, 146. vo svetovom rebríčku WTA, 3:6, 5:7.

slovakia

left justify in out

Juhoameričanka bola vo februári vo finále na hlavnej profesionálnej úrovni v kolumbijskej Bogote. V sobotňajšom semifinále medzinárodných otvorených majstrovstiev Slovenska 2013 si zmeria sily s úspešnou z neskoršieho duelu Karolína Schmiedlová (SR) - Karin Knappová (Tal.-2). Argentínčanka dosiaľ najvyššie bola 111. v systéme, nazbierala 8 singlových titulov pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF), z nich 3 na "25-tisíckach".

"Kondične som stačila, len ma boleli slabiny. Nemohla som hrať na riziko a pri vetre ani na presné údery. Musím uznať kvality súperky, bola lepšia," povedala pre internetovú stránku podujatia K. Kučová a dodala: "Ak by mi niekto pred turnajom predpovedal osmičku, brala by som ju. Som spokojná s trnavským vystúpením." V nedeľu bude hrať ligu v Nemecku.

Dvadsaťdvaročná niekdajšia 103. hráčka svetového rebríčka Kristína Kučová, teraz 282. v počítačovom poradí, si na Slovak Open (do sezóny 2011 sa konali na jeseň na tvrdom povrchu v Bratislave, vlani chýbali v termínovej listine) o jedno kolo zlepšila dvojnásobný osobný rekord z rokov 2010 a 2011. V sezónach 2006 i 2008 sa táto víťazka súťaže dievčat z newyorských US Open 2007 lúčila už v 1. kole hlavnej súťaže.

Dvojhra - štvrťfinále:
Paula Ormaecheová (Arg.) - Kristína Kučová (SR) 6:3, 7:5



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies