ITF Slovak Open Trnava: Kristína Kučová postúpila do štvrťfinále

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 16:06 • 2 min
ITF Slovak Open Trnava: Kristína Kučová postúpila do štvrťfinále

TRNAVA - Domáca kvalifikantka Kristína Kučová zvíťazila vo štvrtkovom zápase osemfinálového 2. kola hlavnej súťaže dvojhry na tenisovom turnaji ITF Empire Slovak Open v Trnave (dotácia 75 000 USD, antuka vonku) nad čerstvo 20-ročnou Chorvátkou Ajlou Tomljanovičovou, 149. v renkingu WTA, 6:3, 6:4.

slovakia

left justify in out

Zvládla druhé podávanie na postup. Revanšovala sa za prehry, ktoré inkasovala už v sezóne 2010 v Memphise a wimbledonskej kvalifikácii. Tomljanovičová v marci zaujala prienikom do osemfinále na významnom podujatí WTA v Miami, v apríli získala titul na "50-tisícke" ITF v Dothane.

"Chorvátku som zdolala prvý raz, mala som s ňou pasívnu bilanciu 0:2. Na antuke sme sa však stretli premiérovo a zdá sa, že mi tento povrch proti nej najviac sedí," uviedla hráčka Slovana Bratislava K. Kučová pre internetovú stránku podujatia. Počas duelu pocítila problémy v oblasti slabín: "Cítim päť zápasov v nohách. Pravda, takéto víťazstvá mi dvíhajú sebavedomie, čo mi za posledný rok chýbalo." Ak by bývalá fedcupová reprezentantka SR nepostúpila, letela by večer do Nemecka, kde hrá ligu za Blau Weiss Berlín. "Letenka prepadne, ale za štvrťfinále to stojí," uviedla Kristína Kučová, ktorú v Trnave sprevádza jej priateľ, tenista Juraj Masár.

Dvadsaťdvaročná niekdajšia 103. hráčka hodnotenia K. Kučová, teraz 282. v počítačovom poradí, si v piatok vo štvrťfinále zmeria sily s 20-ročnou Argentínčankou Paulou Ormaecheovou (146.), vo februári finalistkou na hlavnej profesionálnej úrovni na antuke v kolumbijskej Bogote.

Oba základné údery obojručne hrajúca víťazka súťaže junioriek z newyorských US Open 2007 "Kika" Kučová si na medzinárodných otvorených majstrovstvách Slovenska (do sezóny 2011 sa konali na jeseň na tvrdom povrchu v Bratislave, vlani chýbali v termínovej listine) o jedno kolo zlepšila dvojnásobný osobný rekord z rokov 2010 a 2011. V sezónach 2006 i 2008 sa lúčila už v 1. kole hlavnej súťaže.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):
Kristína Kučová (SR) - Ajla Tomljanovičová (Chor.) 6:3, 6:4



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies