ITF Slovak Open Trnava: Karolína Schmiedlová postúpila do štvrťfinále

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 18:26 • 2 min
ITF Slovak Open Trnava: Karolína Schmiedlová postúpila do štvrťfinále

TRNAVA - Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová zvíťazila vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji ITF Empire Slovak Open v Trnave (dotácia 75 000 USD, antuka vonku) nad Japonkou Kurumi Narovou, 153. vo svetovom rebríčku WTA, tesne 7:6 (5), 7:6 (5). Osemnásťročná Košičanka figuruje na 168. pozícii v počítačovom poradí.

slovakia

left justify in out

V prvom sete za stavu 5:3 nevyužila setbal pri vlastnom podaní, v tajbrejku predviedla obrat zo 4:5. V druhej časti sa nevyhla pokračovaniu, hoci mala k dobru vedenie 5:3 na gemy. Za stavu 5:6 odvrátila tri setbaly Ázijčanky, v tajbrejku sa dostala z manka 2:4.

"Skomplikovala som si oba sety, nehralo sa mi dobre zozadu, ťažšie som sa hýbala. Držal ma servis, ale výmeny boli ťažké, musela som v každej bojovať až do konca," komentovala zápas Schmiedlová pre internetovú stránku podujatia.

Zverenkyňa Milana Martinca v rámci programu Národného tenisového centra "Kajka" Schmiedlová ťahá sériu 7 zápasových úspechov. Minulý týždeň získala titul na "25-tisícovom" podujatí ITF v talianskej Civitavecchii. Vo štvrťfinále medzinárodných otvorených majstrovstiev SR 2013 vyzve 25-ročnú Talianku Karin Knappovú (113. v renkingu, už bola aj na 35. mieste). Dvojke "pavúka" sa pokúsi odplatiť prehru 3:6, 7:5, 4:6 z aprílového marockého Marrákeša.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):
Karolína Schmiedlová (SR) - Kurumi Narová (Jap.) 7:6 (5), 7:6 (5)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona