ITF Slovak Indoor: Kristína Schmiedlová uhrala proti Vondroušovej iba dva gemy

NETKY.SK • 13 November 2015, 14:37 • 2 min
ITF Slovak Indoor: Kristína Schmiedlová uhrala proti Vondroušovej iba dva gemy

BRATISLAVA - Domáca držiteľka voľnej karty Kristína Schmiedlová prehrala za 54 minút 2:6, 0:6 s rovnako nenasadenou Češkou Markétou Vondroušovou v zápase piatkového štvrťfinále dvojhry na turnaji ITF Womens Slovak Indoor v Bratislave (dotácia 25 000 USD, tvrdý povrch DecoColor v NTC).

slovakia

left justify in out

Osemnásťročná Košičanka Kristína Schmiedlová figuruje na 417. priečke v seniorskom renkingu WTA, ešte len 16-ročnej ľavorukej Vondroušovej patrí 429. post. V bilancii z medzinárodných vzájomných duelov zavŕšila Češka obrat z 0:1 na 2:1. Košičanke sa po vlaňajšom aprílovom Umagu už druhý raz revanšovala za prehru, ktorú inkasovala v marci 2014 v Piešťanoch. Oba minuloročné zápasy sa konali na juniorskej scéne a na antuke.

"Pravdepodobne sa pod hru Kristíny podpísalo štvrtkové ťažké osemfinále s Viktóriou Kužmovou, bol to psychicky aj fyzicky náročný zápas. Proti Vondroušovej bola pomalšia a lopty jej nelietali ako obvykle," povedal tréner Ján Sabovčík pre web TennisSlovakOpen.sk.

Mladšia sestra terajšej slovenskej jednotky Karolíny Schmiedlovej štartovala tento týždeň prvý raz od júla, po zdravotnej odmlke sa pripomenula solídnym spôsobom. Bola poslednou Slovenkou v hre v singli. Pred ňou totiž ďalšia "voľná karta" Natália Vajdová prehrala s ukrajinskou jednotkou turnaja Angelinou Kalininovou (6:1, 4:6, 1:6). Vondroušová sa v sobotňajšom semifinále stretne práve s Kalininovou.

Dvojhra - štvrťfinále:
Markéta Vondroušová (ČR) - Kristína Schmiedlová (SR) 6:2, 6:0 za 54 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona