ITF ohlásila sprísnenie opatrení počas finále Davisovho pohára v Gente

NETKY.SK • 23 November 2015, 16:13 • 2 min
ITF ohlásila sprísnenie opatrení počas finále Davisovho pohára v Gente

LONDÝN - Stretnutie Belgicko - Veľká Británia vo finále Davisovho pohára 2015 tenisových reprezentačných družstiev mužov v Gente (27. - 29. novembra) stále má zelenú od príslušných športových aj vládnych autorít, ale budú ho sprevádzať ešte prísnejšie bezpečnostné opatrenia, než je zvykom. Medzinárodná tenisová federácia (ITF) o nich informovala v pondelok na webe MS tímov z jej agendy.

slovakia

left justify in out

"ITF a Kráľovská belgická tenisová federácia KBTB v súčinnosti s relevantnými zložkami aj vlastnými bezpečnostnými oddeleniami a poradcami pre túto oblasť bedlivo monitorujú situáciu v Belgicku a najmä v Gente. V tejto chvíli nenastali žiadne zmeny. Podnikáme všetky nevyhnutné kroky v záujme garantovať bezpečnosť tímov, fanúšikov, médií a personálu," uvádza sa v komuniké ITF.

Zápas je vypredaný a do blízkosti haly Flanders Expo nevpustia žiadnu osobu bez lístka. Pri vstupe budú nadštandardné kontroly. Návštevníkov požiadali, aby vzhľadom na predpokladateľné viaznutie prišli v dostatočnom predstihu. Brány každý deň otvoria dve hodiny pred začiatkom. Vylúčené sú akékoľvek príručné batožiny, odkladať sa budú v určenom sklade mimo priameho dejiska. Do haly sa nebudú smieť vnášať jedlá a nápoje. Organizátori zároveň vyzvali cestujúcich divákov, aby pri plánovaní rátali s možnými zdržaniami či výlukami hromadnej dopravy a vopred sa informovali o prípadných zmenách.

Gent sa nachádza 55 km od Bruselu. Belgický premiér Charles Michel v nedeľu večer po krízovom zasadnutí Národnej bezpečnostnej rady oznámil, že pre metropolu krajiny a pridružený región zostáva minimálne do pondelka v platnosti štvrtý najvyšší stupeň ohrozenia vyhlásený v sobotu. Pre zvyšok Belgicka platí tretí stupeň, čo znamená možnú a pravdepodobnú hrozbu. Mimoriadne bezpečnostné opatrenia v bruselskom regióne sa týkajú pátrania po dvoch teroristoch, ktorí majú priame spojenie s nedávnymi atentátmi v Paríži. Minulý utorok v Bruseli z bezpečnostných dôvodov neodohrali prípravný futbalový zápas Belgicko - Španielsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies