ITF na rok vylúčila Tunisko z Davisovho pohára

NETKY.SK • 2 November 2013, 14:14 • 2 min
ITF na rok vylúčila Tunisko z Davisovho pohára

CAGLIARI - Malek Jaziri nehral pre zranenie kolena, ale jeho brat a zároveň manažér Amir potvrdil, že e-mailom dostali pokyn embargovať duel proti Izraelčanovi Amirovi Weintraubovi.

slovakia

left justify in out

Medzinárodná tenisová federácia (ITF) potrestala Tunisko vylúčením z Davisovho pohára družstiev mužov na jeden rok. Informovala o tom v oficiálnom komuniké. Dôvodom tohto kroku je nenastúpenie Maleka Jaziriho proti Izraelčanovi Amirovi Weintraubovi na štvrťfinále challengeru v uzbeckom Taškente z politických dôvodov. Jaziri oficiálne nehral pre zranenie kolena, ale jeho brat a zároveň manažér Amir potvrdil, že e-mailom dostali od národnej tenisovej federácie pokyn embargovať predmetný duel. Tunisko totiž v blízkovýchodnej otázke podporuje Palestínu. "Neexistuje nijaký priestor na predsudky akéhokoľvek druhu v športe a spoločnosti. Rada ITF sa rozhodla prostredníctvom listu vyslať Tuniskej tenisovej federácii jasný signál, že takéto správanie nebude tolerovať nijakému z jej členov. Vylúčenie z Davisovho pohára bude pre tuniskú federáciu dobrou lekciou a adekvátnym trestom za jej konanie," vyhlásil prezident ITF Francesco Ricci Bitti po riadnom zasadnutí ITF v Cagliari na Sardínii.

Asociácia tenisových profesionálov (ATP) nevyvodila voči Jazirimu nijaké disciplinárne konzekvencie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies