ITF Dubaj: Čepelová do finále proti Camerinovej, má jej čo odplácať

NETKY.SK • 15 November 2013, 17:06 • 2 min
ITF Dubaj: Čepelová do finále proti Camerinovej, má jej čo odplácať

DUBAJ - Slovenská tenistka Jana Čepelová nasadená ako prvá zvíťazila v piatkovom semifinále dvojhry na turnaji ITF v Dubaji v SAE (dotácia 75 000 USD, tvrdý povrch vonku) nad ešte len 15-ročnou Chorvátkou Anou Konjuhovou (272. v seniorskom svetovom rebríčku), dvojkou juniorského renkingu, veľmi tesne 7:6 (3), 4:6, 7:6 (7). V rozhodujúcom sete Čepelová najprv vyrovnala z 2:4 na 4:4 a potom zvládla okamžitý rebrejk v desiatom geme. V neskoršom tajbrejku nepykala za to, že nezužitkovala náskok 6:4. Premenila dovedna štvrtý mečbal.

slovakia

left justify in out

"Dnešný zápas bol veľmi náročný. Mladá Ana hrala veľmi dobre, určite je to veľký talent a mala som čo robiť, aby som to zvládla," uviedla Jana Čepelová pre agentúru SITA.

Fedcupová reprezentantka SR bude bojovať o titul s 31-ročnou Taliankou Mariou-Elenou Camerinovou, aktuálne 235. v počítačovom poradí (v minulosti však bola aj na 41. mieste). Pokúsi sa jej vrátiť prehru 6:7 (2), 3:6, ktorú inkasovala v apríli na antuke v poľských Katoviciach. "Camerinovej mám čo odplácať. Teším sa na finálový zápas," skonštatovala Čepelová.

Zverenkyňa Martina Zathureckého má na konte štyri singlové tituly z podujatí pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Naposledy sa radovala v auguste 2011 na "25-ke" v Prahe. Medzičasom štartovala prevažne na hlavnej profesionálnej úrovni WTA.

Dvadsaťročná Košičanka Čepelová figuruje na 93. pozícii v hodnotení. Od augustovej prehry v 1. kole newyorských grandslamových US Open s Taliankou Camilou Giorgiovou hrala pre problémy s chrbtom iba na dvoch turnajoch. Minulý týždeň podľahla v osemfinálovom 2. kole dvojhry na podujatí ITF v Istanbule Chorvátke Ane Vrljičovej 6:2, 6:7 (4), 6:7 (3).

Dvojhra - semifinále:
Jana Čepelová (SR-1) - Ana Konjuhová (Chor.) 7:6 (3), 4:6, 7:6 (7)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies