ITF Bratislava : Tenistka Vajdová prehrala v 1. kole dvojhry s Ferrandovou

NETKY.SK • 8 November 2016, 14:25 • 2 min
ITF Bratislava : Tenistka Vajdová prehrala v 1. kole dvojhry s Ferrandovou

BRATISLAVA - Slovenská tenistka Chantal Škamlová neuspela v 1. kola dvojhry na turnaji ITF Slovak Indoor v bratislavskom NTC. Ako držiteľka voľnej karty prehrala s holandskou kvalifikantkou Bibiane Schoofsovou hladko 2:6, 1:6.

slovakia

left justify in out

Škamlová doplatila na nízke percento prvého podania a príliš veľké množstvo nevynútených chýb. Nedarilo sa ani kvalifikantke Lenke Juríkovej, ktorá vo vyrovnanom zápase podľahla Lotyške Diane Marcinkevičovej 3:6, 6:4, 6:7 (5). V tajbrejku tretieho setu nevyužila vedenie 5:3.

 

S účinkovaním na turnaji sa rozlúčila aj nasadená dvojka Rebecca Šramková. Hráčka trénujúca v trnavskej akadémii pri debute na bratislavskom podujatí prehrala so Švajčiarkou so slovenskými koreňmi Rebekou Masarovou 5:7. 3:6. Rodáčka z Bazileja, ktorá v tomto roku vyhrala juniorskú dvojhru na Roland Garros, bola istejšia v dlhých výmenách a v dôležitých momentoch ju podržalo podanie. Utorňajšie waterloo slovenských tenistiek zavŕšila Natália Vajdová. Dcéra Mariána Vajdu, trénera mužskej svetovej jednotky Novaka Djokoviča, prehrala s Taliankou Cristianou Ferrandovou 6:7 (3) 3:6. 

 

Šramková sa počas celého zápasu s Masarovou trápila na servise. "Podanie ma dnes vôbec neposlúchalo, čo sa podpísalo pod konečný výsledok. Hneď na úvod som dostala ťažkú súperku, na konci sezóny už cítim aj únavu. Napriek prehre na domácom turnaji som s týmto rokom veľmi spokojná. V novej sezóne sa chcem čo najrýchlejšie dostať do prvej stovky a ak sa mi to podarí, v jej druhej polovici atakovať prvú päťdesiatku," zdôraznila aktuálna slovenská štvorka.

 

Masarovej otec pochádza z Bratislavy, mama je Španielka. "Som rada, že aj vďaka tomuto turnaju môžem lepšie spoznať rodnú krajinu môjho otca, s ktorým doma hovorím po slovensky. Tri týždne som nehrala, no dnes som sa cítila na dvorci super. Na celkové prvenstvo na turnaji zatiaľ vôbec nemyslím, musím ísť od zápasu k zápasu," uviedla Švajčiarka.

 

dvojhra - 1. kolo:

 

Cristiana Ferrandová (Tal.) - Natália VAJDOVÁ (SR) 7:6 (3) 6:3, Rebeka Masarová (Švajč.) - Rebecca ŠRAMKOVÁ (2-SR) 7:5, 6:3, Diana Marcinkevičová (Lot.) - Lenka JURÍKOVÁ (SR) 6:3, 4:6, 7:6 (5), Bibiane Schoofsová (Hol.) - Chantal ŠKAMLOVA (SR) 6:2, 6:1, Alexandra Cadantuová (Rum.) - Barbora Miklová (ČR) 2:6, 6:1, 6:1, Tereza Smítková (6-ČR) - Maja Chwalinská (Poľ.) 6:2, 6:1, Isabella Šinikovová (3-Bul.) - Tena Lukasová (Chor.) 6:4, 6:4

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies