ITF Altenkirchen: Rybáriková sa po polročnej výluke vráti už tento týždeň na kurt

NETKY.SK • 13 Február 2017, 16:23 • 2 min
ITF Altenkirchen: Rybáriková sa po polročnej výluke vráti už tento týždeň na kurt

ALTENKIRCHEN - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa po viac ako polročnej výluke vráti do súťažného diania už tento týždeň na turnaji ITF AK Ladies Open s dotáciou 25 000 USD na tvrdom povrchu v hale v nemeckom Altenkirchene.

slovakia

left justify in out

Je nasadená ako ôsma a v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry sa najskôr v utorok stretne s Taliankou Jasmine Paoliniovou. Postupujúca bude v osemfinále čeliť úspešnej z duelu Poľky Pauly Kaniovej s niektorou kvalifikantkou.

Dvadsaťosemročná piešťanská rodáčka Rybáriková podstúpila v júli zákrok na zápästí nedominantnej ľavej ruky a v auguste mala pod skalpelom pravé koleno. Dosiaľ naposledy bola v akcii 3. júla vo štvorhre na Wimbledone.

"S tým mojím návratom je to komplikovanejšie, než som predpokladala. Snažím sa pomaličky do toho dostať. Chcem to najprv skúsiť na úrovni ITF, aby som vedela, ako na tom som. Nehodlám sa unáhliť a privodiť si nejakú recidívu," skonštatovala v januári pre agentúru SITA niekdajšia 31. hráčka singlového renkingu WTA Rybáriková. Zverenkyňa Petra Hubera figuruje na 200. priečke vo svetovom rebríčku vo dvojhre k 13. februáru, ale môže využívať tzv. chránený renking v podobe 108. pozície - na grandslamovej úrovni na dvoch turnajoch.

"Z dlhodobejšieho hľadiska sa upínam k Roland Garros a Wimbledonu, azda vtedy už bude všetko v poriadku. Koleno sa hojilo pomalšie, ako zneli prognózy, hoci to malo byť naopak: pôvodne lekári očakávali, že dlhšie to bude trvať s tou rukou," uviedla držiteľka štyroch singlových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne Rybáriková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona