Žitňanská kryje nečinnosťou sudcu, ktorý spôsobil medzinárodný škandál

NETKY.SK • 18 Február 2011, 07:58 • 2 min
Žitňanská kryje nečinnosťou sudcu, ktorý spôsobil medzinárodný škandál

Žitňanská kryje nečinnosťou sudcu, ktorý spôsobil medzinárodný škandál

slovakia

left justify in out

img

Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská kryje svojou nečinnosťou sudcu, ktorý sa postaral o medzinárodný škandál. Tvrdí to predseda Súdnej rady SR Štefan Harabin.
"Ministerka Žitňanská sa usvedčila, že kryje sudcu, ktorý je v Čechách obžalovaný za šoférovanie pod vplyvom alkoholu. Na jedenej strane sa hovorí o sprísnení trestov za šoférovanie pod vplyvom alkoholu pre bežných ľudí a sudca, ktorý môže byť tak isto postihnutý, má ďalej vodičský preukaz a pojednáva, hoci mu hrozí najprísnejší trest - strata talára. Takže už som to pochopil, to je to vetranie v justícii a nové poriadky – krytie sudcu, čo pil a šoféroval," vyhlásil.
Podľa jeho slov nie je možné ignorovať tento škandál a ministerka spravodlivosti musí konať.
Harabin už pre prípad sudcu, ktorý je podozrivý zo šoférovania pod vplyvom alkoholu, šéfku rezortu justície kritizoval v januári. Vtedy uviedol, že má pocit, že "ministerstvo drží ochrannú ruku nad sudcom, ktorý je v Čechách podozrivý z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky".
Rezort vtedy prostredníctvom hovorcu Petra Bublu reagoval vyhlásením, že "pocit pána Harabina je nesprávny. Vo veci je oprávnený konať predseda Okresného súdu Veľký Krtíš, ktorý sa prípadom zaoberá". Bubla vtedy zároveň informoval, že ministerstvo prípad pozorne sleduje a ak to bude potrebné, šéfka rezortu Žitňanská zasiahne.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies