ISU navrhla dve nové disciplíny do programu ZOH 2018

NETKY.SK • 1 Október 2014, 11:28 • 2 min
ISU navrhla dve nové disciplíny do programu ZOH 2018

LAUSANNE - Na zimných olympijských hrách 2018 v juhokórejskom Pjongčangu by sa prvý raz v histórii podujatia mohli konať súťaže v synchronizovanom krasokorčuľovaní, v hre je aj návrat pretekov rýchlokorčuliarov s hromadným štartom.

slovakia

left justify in out

Medzinárodná korčuliarska únia (ISU) oficiálne požiadala Medzinárodný olympijský výbor (MOV) o ich zaradenie do programu. Informoval o tom web insidethegames.biz. Účastnícke kvóty by zvýšila iba prvá disciplína. Podľa Chicago Tribune sa počíta s deviatimi až desiatimi čisto ženskými družstvami pozostávajúcimi zo 16 krasokorčuliarok. Z krátkeho programu by do voľného postúpilo šesť tímov. 

 

Rýchlokorčuliarske preteky s hromadným štartom na 16 kôl sú projektované pre mužov aj ženy s maximálnym počtom 24 štartujúcich. Do finále by postúpilo po osem rýchlokorčuliarov. Prihlásiť sa môžu športovci, ktorí splnia kritériá pre účasť v klasických disciplínach rýchlokorčuľovania a rýchlokorčuľovania na krátkej dráhe. Preteky s podobným formátom sa naposledy na ZOH konali v roku 1932 v Lake Placid. 

"Nevieme, či nám MOV schváli obe disciplíny, nebudeme uprednostňovať žiadnu z nich," povedal prezident ISU Ottavio Cinquanta pre Chicago Tribune. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies